MENU

Aktuality

Zpět

Vánoční přípravy ve 4.B
Publikováno 05. 01. 2022, autor Mgr. Marcela Varmužová, třídní učitelka 4.B

Tak už je zase po Vánocích. Každý z nás se na tyto jedinečné svátky vždy těší a nenechá přípravy zcela na poslední chvíli. I naše třída chtěla potěšit své nejbližší. Máme šikovné ručičky a jsme kreativní. Proto jsme v hodinách výtvarné výchovy a při pracovních činnostech vyrobili několik zajímavých netradičních dárků a dekorací.

Před adventem jsme se dali do šití adventního věnce z obyčejných kosmetických tamponků, silonky, látek a dalšího dekoračního materiálu. Bylo to pro nás docela náročné. Některým z nás zprvu dělalo problém navléknout i nit do jehly a též po ukončení šití vše zapošít. Společně jsme se to naučili a výsledek stál za to. Připravili jsme si též adventní kalendáře, které jsme si pak přivázali na své lavice a každý den si vybarvili hvězdičku s příslušným číslem. Nezapomněli jsme ani na dekorace na vánoční stromeček. Využili jsme sady ozdob s barevnými fixami a třpytkami, kterými jsme si dle své fantazie ozdobu pomalovali a vlastnoručně vyrobeným vánočním papírem zabalili ozdobnou mašlí. V dalších dnech jsme se věnovali výrobě svého svícnu z včelího vosku, jehličnatých větviček a jiného vhodného materiálu. Všichni jednotlivci si také vymysleli úkol pro ostatní. Ten jsme vložili do společného kapsáře, adventního sněhuláka. Po ukončení výuky vždy jeden ze žáků úkol přečetl a společně jsme ho splnili. Zbývající dny do Vánoc rychle uběhly. V hodinách hudební výchovy jsme se stihli nejen naučit vánoční koledy, ale i zorganizovat svoji třídní soutěž SuperStar. Poslední den před vánočním volnem jsme měli samozřejmě společnou besídku, kde jsme si rozdali vzájemně dárečky pod ozdobeným stromečkem.

I letos jsme si vzpomněli na domy pro seniory v Křimicích a na Jíkalce -Plzeň. Stařečky a stařenky jsme díky covidové situaci nemohli potěšit kulturním pásmem a svou přítomností. Velmi nás to mrzelo, zvláště v předvánočním čase. Proto jsme se rozhodli alespoň namalovat obrázky s vánočním motivem pomocí sítotisku a napsat na rubovou stranu každého obrázku přání. Vše jsme zalaminovali, aby obrázky bylo možné dezinfikovat. Každý z žáků doslova přiložil ruku k dílu i při výrobě dalšího dárečku - zasněženého vánočního stromečku. Jeho větve totiž byly obkreslené ruce. Stačilo je přilepit na připravený korpus ze čtvrtky a dozdobit. Pak už jen vzít celofán a hezky zabalit. Osobně jsem je odvezla jako malý vánoční dáreček babičkám a dědečkům. Věřím, že jsme jim alespoň malou měrou zpříjemnili tento čas.

Nezbývá mi než za celou třídu 4.B popřát hlavně hodně zdraví a pohody každému z nás. Ať rok 2022 je časem klidu, vzájemného setkávání a sdílení společných radostí i obyčejných každodenních aktivit.

Mgr. Marcela Varmužová
třídní učitelka 4.B

Zpět

Nepřehlédněte

  • Dozápis do zájmových kroužků
  • Potřeby pro žáky na šk. rok 2024/2025

Zobrazit více

Kalendář

Po 9. září 2024
Třídní aktiv 2. - 9. třídy, 16:30 h

Út 29. října - st 30. října 2024
Podzimní prázdniny

Po 4. listopadu 2024
Konzultační den, 16:30 - 18:00 h

Po 11. listopadu 2024
Pedagogická rada, 14:15 h

St 4. prosince 2024
Den otevřených dveří, 15:00 - 18:00 h

 
Celý kalendář

Vlastníme certifikát
Cambridge English Exam
Preparation Center
Asociace
Cambridgeských
škol v ČR
Město Plzeň Centrum robotiky Fakultní škola FPE ZČU v Plzni Celé Česko
čte dětem
Partnerská škola
v Markersbachu
Partnerská škola
ve Furth im Wald
Jsme zapojeni
do projektu
Příběhy bezpráví
PROSIT v Plzni Šablony I. Šablony II. Šablony III. OP JAK

Kontakt

Telefon:
+420 378 028 441

E-mail:
sekretariat@zs21.plzen-edu.cz

Adresa školy:
Slovanská alej 13
326 00 Plzeň

IČ: 66362521

Číslo účtu školy:
4833890237/0100

ID datové schránky:
yhqmv9g

Foxprofi, výroba webových stránek, webdesign