MENU

Aktuality

Zpět

Štafeta Plzeň - Horšovský Týn - Holešov, aneb pěšky, autobusem, vlakem
Publikováno 09. 06. 2022, autor Mgr. Beata Černá

Tři, dva, jedna, start. Vezmi si kolík a běž. Á hop, předej kolík. Zní to jednoduše, ale běžet co nejrychleji a správně si štafetový kolík předat v osmi lidech na tratích 100 m a 200 m úplně lehké není.

Družstvo sestavené ze žáků a žákyň prvního stupně se letos velmi úspěšně zúčastnilo Štafetového poháru pro 1. stupeň ZŠ. Karolína Matoušková, Lucie Šejtková, Štěpán Stach, Marek Lazebník, Laura Lajpoldová, Martin Strážnický, Adam Breburda, Magdalena Petrmichlová, Jakub Rulík, Terezie Turková, Barbora Kubiasová, Kristýna Culková, Adam Malý, Samuel Vachoušek, Aneta Kopačová a Ondřej Liška si 26. 4. došli na okresní kolo na stadion TJ Petřín Plzeň a vyběhali si 2. místo a postoupili na krajské kolo.

Krajské kolo se konalo za krásného počasí 13. 5. v Horšovském Týně a tam už naši běžci jeli autobusem. Bojovali a doběhli si, především díky skvělému času štafety starších-páťáků, pro 2. místo. Ondřeje Lišku, který v tento den hrál fotbal na MCDonald Cupu, nahradil Michal Műller. Vítězem krajského kola se sice stala 25. ZŠ Plzeň, ale ta nemohla z organizačních důvodů na republikové finále odjet, jeli jsme tedy my. Ve středu 25. 5. hned po vyučování jsme vyrazili vlakem do Holešova do Zlínského kraje. Cesta byla opravdu dlouhá, 5 a půl hodiny a dva přestupy. Atletický svaz nám zajistil nocleh, večeři i snídani v hotelu Nad přehradou v obci Rusava. Večer i ráno jsme trochu potrénovali a s lehkou nervozitou jsme ve čtvrtek ráno čekali na náš start na novém stadionu v Holešově.

Zazněla hymna, představili se rozhodčí a bylo to tu. Nejdříve běželi ti mladší 8 x 100 m a po nich naši starší 8 x 100 m. Sečetly se časy a byli jsme devátí. I na hrudi jsme měli stejné pořadové číslo - také 9. Teď už to chtělo jen trochu se zlepšit. Před dalšími běhy jsme si vyzkoušeli různé atletické disciplíny „Atletiky pro děti“. Smíšená štafeta B běžela první a po ní smíšená štafeta A. Obě štafety do svého běhu a předávek daly vše a povedlo se! Posunuli jsme se na 8. místo a od sedmého místa nás dělilo jen šedesát setin sekundy a čas byl dokonce lepší než v krajském kole!

Dostat se až na „republiku“ byl to pro nás velký zážitek. Těšíme se proto na příští rok a jsme zvědaví, kam až si naši běžci doběhnou.

Zpět

Nepřehlédněte

  • Zájmové kroužky
  • Výsledky voleb do školské rady
  • Výstava prací žáků na ÚMO 2
  • Úřední hodiny o prázdninách
  • Uzavření školního hřiště
  • Potřeby pro žáky na šk. rok 2024/2025

Zobrazit více

Kalendář

V nejbližší době nejsou žádné události

 
Celý kalendář

Vlastníme certifikát
Cambridge English Exam
Preparation Center
Asociace
Cambridgeských
škol v ČR
Město Plzeň Centrum robotiky Fakultní škola FPE ZČU v Plzni Celé Česko
čte dětem
Partnerská škola
v Markersbachu
Partnerská škola
ve Furth im Wald
Jsme zapojeni
do projektu
Příběhy bezpráví
PROSIT v Plzni Šablony I. Šablony II. Šablony III. OP JAK

Kontakt

Telefon:
+420 378 028 441

E-mail:
sekretariat@zs21.plzen-edu.cz

Adresa školy:
Slovanská alej 13
326 00 Plzeň

IČ: 66362521

Číslo účtu školy:
4833890237/0100

ID datové schránky:
yhqmv9g

Foxprofi, výroba webových stránek, webdesign