MENU

Aktuality

Zpět

Návštěva z dalekého Japonska
Publikováno 03. 11. 2015, autor Linda Sikytová

Na konci října jsme na naší škole přivítali velice milou návštěvu až z dalekého Japonska - paní Sayaku Otani. Přijela k nám z města Takasaki, které je partnerským městem Plzně v Japonsku.

Paní Sayaka je chemická inženýrka a pracuje na radnici v Takasaki na odboru životního prostředí. Její práce zahrnuje například kontrolování stavu znečištění vod a ovzduší, ochranu přírody a také ekologické vzdělávací programy. To je hlavní důvod, proč na své pracovní stáži v Plzni navštívila několik škol a školek a zajímala se o to, jak u nás vedeme žáky k ekologické výchově, jak vyučujeme přírodopis a podobné předměty.

Přestože jsme škola s rozšířenou výukou cizích jazyků, můžeme se také pochlubit mnoha aktivitami právě z oblasti přírodních věd a životního prostředí: pomáháme přírodě například tříděním odpadu – papíru, plastů nebo sběrem hliníku pro plzeňskou zoo a takovou „přírodní laboratoří“ je naše školní zahrada, o kterou se staráme už asi dvanáct let.

Po krátkém uvítání s panem ředitelem čekala na paní Sayaku prezentace naší školy, připravená vybranými žáky z devátých tříd. Tito žáci představovali naší školu samozřejmě v angličtině a vše zvládli s přehledem. Následovala krátká diskuze, poté komentovaná prohlídka naší zahrady a nakonec návštěva v hodině přírodopisu u 9.B. Nejdéle jsme se zdrželi v naší školní zahradě, ze které byla návštěva nadšená. Obdivovala hlavně venkovní třídu, „hřbitov odpadků“ a relaxační část s ohništěm nebo bylinkovou zahrádku.

Ačkoliv to byla první zahraniční cesta v životě paní Sayaky a anglicky se prý začala učit teprve před šesti měsíci, moc se jí u nás v České republice líbí a dokázala si s námi popovídat o všem možném, dokonce byla tak ochotná a udělala i krátké interview pro školní časopis. Byla to opravdu velmi příjemná a milá návštěva, přínosná pro všechny – žáci, kteří návštěvu provázeli, si mohli vyzkoušet roli tlumočníků a opět tak dokázali, že jejich angličtina je na výborné úrovni a dovedou ji použít i v reálném setkání s cizincem.

Zpět

Nepřehlédněte

  • Potřeby pro žáky na šk. rok 2024/2025

Zobrazit více

Kalendář

Út 29. října - st 30. října 2024
Podzimní prázdniny

Po 4. listopadu 2024
Konzultační den, 16:30 - 18:00 h

Po 11. listopadu 2024
Pedagogická rada, 14:15 h

St 4. prosince 2024
Den otevřených dveří, 15:00 - 18:00 h

Po 23. prosince 2024 - pá 3. ledna 2025
Vánoční prázdniny

 
Celý kalendář

Vlastníme certifikát
Cambridge English Exam
Preparation Center
Asociace
Cambridgeských
škol v ČR
Město Plzeň Centrum robotiky Fakultní škola FPE ZČU v Plzni Celé Česko
čte dětem
Partnerská škola
v Markersbachu
Partnerská škola
ve Furth im Wald
Jsme zapojeni
do projektu
Příběhy bezpráví
PROSIT v Plzni Šablony I. Šablony II. Šablony III. OP JAK

Kontakt

Telefon:
+420 378 028 441

E-mail:
sekretariat@zs21.plzen-edu.cz

Adresa školy:
Slovanská alej 13
326 00 Plzeň

IČ: 66362521

Číslo účtu školy:
4833890237/0100

ID datové schránky:
yhqmv9g

Foxprofi, výroba webových stránek, webdesign