MENU

Aktuality

Zpět

Navštívili jsme Alliance française
Publikováno 09. 10. 2015, autor Mgr. Jitka Králová, Mgr. Linda Sieglová

Každoročně v rámci Evropského dne jazyků navštěvujeme s žáky 8. a 9. ročníků, studujících na naší škole francouzský jazyk, plzeňskou Alliance française. Nejinak tomu bylo i letos na přelomu září a října, kdy z naší strany proběhly celkem 3 návštěvy této instituce.

Všechna setkání probíhala ve velmi přátelské atmosféře. Ujala se nás vždy sama paní ředitelka Amandine Salmon. Žáci brzy překonali počáteční ostych a brzy docela zdárně komunikovali. Prohlédli jsme si většinu prostor, přijímací halu, kancelář, knihovnu, která momentálně prochází rekonstrukcí, freskový sál, menší učebny a na závěr i kuchyňku.

Všichni žáci se pak museli představit, říci, co mají či nemají rádi a pak následovaly různé aktivity, samozřejmě ve Fj, jako např. skládání puzzle se známými osobnostmi např. Asterixe a Obelixe, zpěvačky ZAZ, Šmoulů, zpěváka Stromae, hraní hry na způsob scrabble a tvoření co nejvíce franc. slov s danými písmeny na čas. Deváťáci také na základě otázek a Amandininých odpovědí: oui, non hádali různé známé osobnosti frankofonního světa - Victora Huga či opět ZAZ a dalších a vyplňovali pracovní listy a snažili se na nich poznat různé fr. památky, opět osobnosti atd.

Jako překvapení jsme na závěr všichni dostali od paní ředitelky nefalšované sladké nadýchané fr. palačinky. Chutnaly skvěle. Ona na oplátku ocenila poděkování v podobě čokolády „Merci.“

S návštěvami jsme snad byli spokojení úplně všichni - žáci, učitelky i paní Amandine. Věříme, že tato „rendez-vous avec le français“ rozhodně nebyla poslední.

Odcházeli jsme příjemně naladěni. Je dobré vědět, že taková instituce v Plzni je, kde je, jací lidé na ní pracují a co nabízejí, že je možné se zde mj. připravit i k mezinárodně uznávaným zkouškám z Fj, hlavně ale navštěvovat kurzy např. po skončení ZŠ a také různé kulturní a vůbec společenské akce v průběhu celého roku. Určitě sem někdy rádi zavítáme znovu.

Podívejte se také do fotogalerie na www.rajce.net pod heslo tygrousek.

Zpět

Nepřehlédněte

  • Potřeby pro žáky na šk. rok 2024/2025

Zobrazit více

Kalendář

Út 29. října - st 30. října 2024
Podzimní prázdniny

Po 4. listopadu 2024
Konzultační den, 16:30 - 18:00 h

Po 11. listopadu 2024
Pedagogická rada, 14:15 h

St 4. prosince 2024
Den otevřených dveří, 15:00 - 18:00 h

Po 23. prosince 2024 - pá 3. ledna 2025
Vánoční prázdniny

 
Celý kalendář

Vlastníme certifikát
Cambridge English Exam
Preparation Center
Asociace
Cambridgeských
škol v ČR
Město Plzeň Centrum robotiky Fakultní škola FPE ZČU v Plzni Celé Česko
čte dětem
Partnerská škola
v Markersbachu
Partnerská škola
ve Furth im Wald
Jsme zapojeni
do projektu
Příběhy bezpráví
PROSIT v Plzni Šablony I. Šablony II. Šablony III. OP JAK

Kontakt

Telefon:
+420 378 028 441

E-mail:
sekretariat@zs21.plzen-edu.cz

Adresa školy:
Slovanská alej 13
326 00 Plzeň

IČ: 66362521

Číslo účtu školy:
4833890237/0100

ID datové schránky:
yhqmv9g

Foxprofi, výroba webových stránek, webdesign