MENU

Aktuality

Zpět

Studijně poznávací zájezd do jižní Anglie a Londýna, 15. - 21. 5. 2011
Publikováno 24. 11. 2010, autor Pavel Srb

21. základní škola ve spolupráci s cestovní agenturou 321Escape si pro vás připravily, tak jako každé dva roky, studijně poznávací zájezd do jižní Anglie a Londýna.

Tentokrát se nevydáme jen za ruchem velkoměsta, ale častěji se budeme kochat přírodním bohatstvím jižní Anglie. Zastavíme se například u překrásné scenérie bílých útesů, rozhlédneme se po krajině z cimbuří malebného vodního hradu Bodiam nebo se projdeme po opravdu dlouhém mole. Na jeho konci budeme více než půl kilometru od břehu! Čeká nás také výlet do "nitra Země" při prohlídce pašeráckých jeskyní nebo nevšední pohled na mořskou faunu i flóru v brightonském akváriu. Zhoupneme se i na palubě zakotvené HMS Victory, na které se kdysi pohupoval i sám admirál Nelson. Samozřejmě nevynecháme jedny z nejstarších staveb Anglie. Ano, tušíte dobře, jde o hradiště Old Sarum a především o megalitickou stavbu Stonehenge. Celý jeden den věnujeme také známým památkám hlavního města a neopomeneme ani belgický Brusel. Komu tento výčet nestačil, může se začíst do podrobnějšího programu zájezdu.

1. den
Odjezd večer přes ČR, SRN do Belgie

2. den
Kolem poledne příjezd do Bruselu. Kolem komplexu budov EU, královského paláce. Procházka centrem města (náměstí Grande Place, radnice, měšťanské domy, Manneken Pis, královská pasáž, katedrála, zastávka u Atomia, symbolu výstavy EXPO 58, park Mini-Europe. Odjezd na ubytování k Calais.

3. den
Ráno přes La Manche, vylodění v Anglii. Dover (bílé útesy, impozatní hrad, s pozorovatelnou z WWII.), přejezd do Hastingsu (opatství na místě bitvy 1066, pašerácké jeskyně), hrad Bodiam. K Londýnu na nocleh.

4. den
Výlet na jih: Brighton (královský pavilon Jiřího IV., molo 512 m, mořské akvárium...), zastávka u hradu Arundel (sídlo vévodů z Norfolku), přístav Portsmouth (lodě jako Nelsonova HMS Victory, Mary Rose Jindřicha VIII., Warrior...). Návrat na nocleh.

5. den
Winchester (nejstarší anglická katedrála s tzv. kruhovým stolem krále Artuše v Great Hall, jinak podvrhem Jindřicha VIII.), město Salisbury, kde byla vyhotovena Magna Charta, s impozantní katedrálou (nejvyšší věž), a blízké hradiště Old Sarum. Přejezd ke Stonehenge. Další megalitické stavby Avebury (kamenný kruh, šachtový hrob ve West Kenneth Long Barrow). Kolem Windsoru zpět k Londýnu na nocleh.

6. den
Prohlídka Londýna; okružní jízda po City se zastávkami (Tower, Tower Bridge, L.S.E., St. Paul, atd.), poté procházka: Westminster, Whitehall, Downing st., Buckinghamský palác, Mall, Trafalgar, Soho, Piccadilly. Covent Garden... Volno k návštěvě např. British musea, Národní galerie, Imperial War musea (tato tři jsou zdarma) nebo musea Mme Tussaud. Večer odjezd přes Canterbury (katedrála) do Doveru. Noční přejezd přes La Manche na kontinent.

7. den
Návrat k večeru.

Zpět

Nepřehlédněte

  • Potřeby pro žáky na šk. rok 2024/2025

Zobrazit více

Kalendář

Út 29. října - st 30. října 2024
Podzimní prázdniny

Po 4. listopadu 2024
Konzultační den, 16:30 - 18:00 h

Po 11. listopadu 2024
Pedagogická rada, 14:15 h

St 4. prosince 2024
Den otevřených dveří, 15:00 - 18:00 h

Po 23. prosince 2024 - pá 3. ledna 2025
Vánoční prázdniny

 
Celý kalendář

Vlastníme certifikát
Cambridge English Exam
Preparation Center
Asociace
Cambridgeských
škol v ČR
Město Plzeň Centrum robotiky Fakultní škola FPE ZČU v Plzni Celé Česko
čte dětem
Partnerská škola
v Markersbachu
Partnerská škola
ve Furth im Wald
Jsme zapojeni
do projektu
Příběhy bezpráví
PROSIT v Plzni Šablony I. Šablony II. Šablony III. OP JAK

Kontakt

Telefon:
+420 378 028 441

E-mail:
sekretariat@zs21.plzen-edu.cz

Adresa školy:
Slovanská alej 13
326 00 Plzeň

IČ: 66362521

Číslo účtu školy:
4833890237/0100

ID datové schránky:
yhqmv9g

Foxprofi, výroba webových stránek, webdesign